Curtmetratges

Divendres 2 de març a les 19 h

Centre de Congressos d’Andorra la Vella

Activitat gratuïta

RIP

Albert Pintó i Caye Casas · Catalunya · 16 min · Castellà
En un poble de mala mort una dona prepara el funeral del seu marit amb cura. La seva intenció és que tot surti a la perfecció, ja que per a ella és molt important quedar bé amb els convidats.

¿No ves que ardo?

Arnau Padilla · Catalunya · 9 min · Subtítols en castellà
Amb la recuperació d’unes pel·lícules familiars en super-8, s’inicia un viatge a través de les imatges i del temps que fan tornar a la realitat. Un diàleg amb aquells rostres i paisatges familiars, cercant una memòria anterior a mi. Provant de sentir, de tocar cada imatge, fins a “ser capaç de discernir el lloc on crema, el lloc on la seva eventual bellesa reserva un lloc a un senyal secret”. Entrar en contacte amb les imatges, amb aquelles empremtes de llum revelada, fins a trobar l’instant que travessa el temps i ens uneix a elles. “Cal atrevir-se, cal apropar el rostre a la cendra i bufar suaument perquè la brasa, a sota, torni a emetre la seva escalfor, la seva resplendor, el seu perill. Com si, de la imatge gris, s’elevés una veu: No veus que cremo?”. (George Didi-Huberman)

Nunca pasa nada

Javier Prieto · País Basc · 7 min · Castellà
Un grup de persones fan cua en una llarga fila… Què estan esperant?

9’58’’

Louis Aubert · Occitània · 15 min · Francès
En Djal somia córrer com Usain Bolt, el seu ídol, però només té setze anys.

Divendres 2 de març a les 20 h

Centre de Congressos d’Andorra la Vella

Activitat gratuïta

Fragmentos del rey desmembrado

Alejandro Miñarro · Catalunya · 20 min · Castellà
El suïcidi d’un jove que diu ser Déu desencadena tres històries episòdiques que desvetllaran part del seu passat. Els diferents personatges orbiten a l’entorn d’un jove suïcida completant una narració el·líptica. Fragmentos del rey desmembrado obre dues línies d’interpretació: la mística i la racional.

Última oportunidad

Júlia Latorre · Catalunya · 1 min 49 s
Videoclip de la cançó Última oportunidad del grup Hypnotes.

Waste

Laura Sisteró i Alejo Levis · Catalunya · 16 min
Cinc noies reten culte a un estrany llapis que apareix aleatòriament entre els calaixos del pis on viuen aïllades.

El escarabajo al final de la calle

Joan Vives · Catalunya · 19 min · Castellà
L’Amadeo és una bona persona. Viu tranquil·lament en un poble de València i, des que va morir la seva dona, es dedica en cos i ànima a cuidar el seu sogre invàlid, el Sr. Agustín. Per aquest motiu, passa inadvertit entre la gent. Un dia, la Lolín, la filla de la peixatera, tindrà una premonició en decapitar una anguila: a l’Amadeo li queden set dies de vida. Aquest fet desembocarà en una sèrie d’esdeveniments que canviaran la seva vida completament.

Dissabte 3 de març a les 18.30 h

Centre de Congressos d’Andorra la Vella

Activitat gratuïta

Soul

Jiajie Yu Yan · Catalunya · 4 min 35 s
Història de dos germans que es van separar i es tornen a trobar després de molt de temps. En Dosel és boxejador i l’Omar no acaba de trobar el seu camí.

Blame

Sally Fenaux · Catalunya · 5 min
En una situació en què la visió és borrosa, els implicats són desconeguts i els fets són poc clars, hom podria demanar-se: Què has vist? Què en saps? A qui culpes?

Morning Cowboy

Fernando Pomares · Catalunya · 15 min
Un home corrent en un matí qualsevol es vesteix de cowboy per anar a treballar. Un viatge emocional pel seu passat i les seves il·lusions. L’aventura d’un home que somia despert per evadir-se de la seva realitat.

Soy Álex

Itzuri Sánchez i Joss Manz · Catalunya · 15 min · Castellà
Retrat documental de l’Àlex, un noi trans de Barcelona. És un youtuber amb més de 30.000 subscriptors que es dedica a ajudar altres transsexuals, compartint les seves experiències a les xarxes socials. La seva activitat a la xarxa descobreix una relació entre construir la seva imatge física i forjar-se una imatge en línia.

Dissabte 3 de març a les 19.15 h

Centre de Congressos d’Andorra la Vella

Activitat gratuïta

Moving on - Roosevelt

Hèctor Prats · Catalunya · 4 min 51 s
Com reaccionem davant la desaparició d’alguna cosa que crèiem real, però que d’un dia a l’altre sembla no haver existit mai?

The brother (Le frère)

Lea Triboulet · Occitània · 9 min 38 s · Anglès (subtítols en francès)
Tres germanes segueixen vivint el dia a dia amb l’absència del seu germà. Inspirada per les històries de Nova Orleans.

At the other side of technology

José Prieto · Catalunya · 30 min · Anglès (subtítols en castellà)
L’Ahmed, l’Halid i l’Ismael, immigrants de la minoria dagomba de la Regió Nord (Ghana), viuen i treballen al suburbi d’Agbogbloshie (Ghana), destí final de dispositius electrònics inservibles de països desenvolupats i un dels indrets més contaminats del planeta. La majoria dels seus 20.000 habitants es guanyen la vida desmantellant i cremant aquests dispositius, exposant-se a materials altament tòxics dia rere dia. En una època en què els ordinadors, les tauletes tàctils i els mòbils esdevenen obsolets a un ritme cada vegada més veloç, aquest documental serveix de reflexió sobre les conseqüències del consumisme de les nacions industrialitzades a través d’un retrat íntim de les vides dels individus d’una comunitat del Tercer Món.

Snapped

Benoit Bargeton · Occitània · 3 min
Esperant el seu torn davant d’un fotomaton, un home amb molta imaginació projecta tota una història d’amor, un punt tumultuosa, amb la desconeguda que hi ha dins. Quan ella surt i se’l troba de cara, les seves possibilitats de seducció han minvat considerablement.

Dissabte 3 de març a les 20.30 h

Centre de Congressos d’Andorra la Vella

Activitat gratuïta

All I need is you

Aitor Oñederra · País Basc · 4 min 29 s
La Natalie és una androide que viu als afores de Beirut amb el seu marit i el seu gat. L’addicció a la feina la portarà a una obsessió per les seves víctimes.

Compatible

Pau Bacardit · Catalunya · 15 min · Castellà
En un futur immediat, on la tecnologia envaeix cada cop més l’existència humana, la companyia Renewed® ofereix actualitzacions de personalitat i d’interessos, per viure sempre en consonància amb la societat canviant que ens envolta. Quan l’Isaac comprova que la domòtica de casa seva no respon a les peticions de la seva empremta dactilar, haurà d’acudir a Renewed®, on no només s’enfrontarà a un hàbil comercial, sinó a tots els seus dubtes sobre el món i sobre qui vol ser.

Darrel

Marc Briones i Alan Carabantes · Catalunya · 3 min
Mirades creuades al metro. Quantes oportunitats has deixat passar? En Darrel farà tot el possible per no perdre la seva.

Synthetic Landscapes

Eric Rossell · Andorra · 6 min
Geometria i colors sobre formes naturals. Synthetic Landscapes és un projecte experimental d’instal·lació lumínica que recrea una percepció geomètrica del bosc.

Organizar lo (im)posible

Carme Gomila i Tonina Matamalas · Catalunya · 14 min · Castellà
“Las Kellys”, associació autònoma de cambreres d’hotel amb vuit grups a l’estat espanyol, estan lluitant per millorar les seves condicions laborals i de qualitat de vida. Durant el quart d’hora de què disposen per netejar una habitació, parlen de salut i medicació, de política turística, de la feminització de la precarietat laboral, de la migració i de l’organització i la resistència, elements que s’entrellacen per mostrar la complexitat que han d’afrontar. Un curtmetratge d’animació documental realitzat amb “Las Kellys” de principi a fi.