Curtmetratges

Divendres 24 de maig a les 21.30h

Teatre Comunal d'Andorra la Vella

Activitat gratuïta

Esculpiendo en la memoria

Rubén Seca · 4 min ·
 Un relat sobre la memòria tant personal i privada com col·lectiva a través de les escultures.

Porque la sal

Nicolas Cardozo Basteiro · 23 min ·
Porque la sal no és una pregunta, és una resposta. Un documental amb aspiracions de poema. La Josefa, el Pepe, la Carmen, la Carmela, el Manuel, l’Ángeles, el Juan, la Loli, la Susana i la Pepita formen part del retrat col·lectiu d’una comunitat involuntària, forçada, creada per necessitats empresarials. Un grup de persones a qui la sal va unir, el temps va forjar i la nostàlgia sosté.  

Tversky - Set Me Free

Laura Sheridan i Carlos Batlló · 5 min ·  
En aquest videoclip de Tversky, un jove tímid descobreix de la mà del seu mentor els secrets del funk.

Le Blizzard

Álvaro Rodríguez Areny · 12 min ·
Segona Guerra Mundial. La Marie es desperta ferida i desorientada enmig d’una tempesta de neu. Davant seu, un misteriós bosc la separa de la seva filla.

Divendres 24 de maig a les 21:30h

Teatre Comunal d'Andorra la Vella

Activitat gratuïta

Confeso

Arturo Aguilar · 9 min ·
Enmig d’un vedat de caça d’un poble de Catalunya, un caçador truca al servei d’emergències notablement desesperat. A l’altre costat del telèfon una dona intenta entendre les seves frases inconnexes. El caçador confessa un delicte que li canviarà la vida a ell i a les famílies dels dos agents rurals assassinats. Argumenta que no sap què ha passat. La dona s’esgarrifa en escoltar la descripció de l’escena. Aquest caçador ha creuat la línia del no-retorn, l’ansietat es convertirà en la seva ombra i sembla que no hi haurà penediment que dilueixi la densitat d’aquest pes.

Jarami - No Chance

Pensacola (Pau Dalmases) · 4 min ·  
Un viatge interdimensional a l’univers Kebab, una aventura desbocada més una història d’amor vestida amb la salsa especial de Pensacola i els ritmes més malaltissos de Jarami.

The Afterbirth

Ignacio F. Rodó i Blanca Bonet · 4 min ·
Dos bessons debaten al ventre matern sobre allò que els pot esperar un cop hagin nascut.

Life is a dream

Marc Oller · 3 min ·
Marc Oller, membre de la productora CANADA, presenta una al·lucinògena interpretació de La vida es sueño, obra del 1635 escrita per Calderón de la Barca i primera lectura del director quan era adolescent.  

Suc de sindria

Irene Moray · 22 min ·  
La Bàrbara i el Pol se’n van uns dies de vacances. Envoltats de natura i amics, busquen passar-s’ho bé i alhora trobar un espai tranquil per gaudir de la seva intimitat. Amb el suport del Pol, enmig de la natura, entre llàgrimes i rialles, la Bàrbara aprèn a deixar-se anar, guarir velles ferides i redefinir la seva sexualitat.

Dissabte 25 de maig a les 12h

Teatre Comunal d'Andorra la Vella

Activitat gratuïta

Obre els ulls

Patricia Rayo · 4 min ·
Curtmetratge fora de concurs - Guanyador del Concurs RECcrea 2018 Aquest curt amb una sèrie de frases i escenes intenta obrir-nos els ulls a la nostra realitat, un curt que protesta contra la nostra forma de viure.  

Patchwork 

María Manero · 8 min ·
Patchwork és la història de la Loly, una dona d’uns 60 anys que necessita un trasplantament de fetge. La Loly és mestressa de casa, artista, xef, psicòloga i mare. La història és explicada des del punt de vista del donant. Quants òrgans han de ser reemplaçats per deixar de ser tu mateix i començar a ser una altra persona?

Florence 

Pauline Quinonero · 5 min ·
L’Elisabeth estima la Florence, però la Florence ha desaparegut.

Laatash 

Elena Molina · 14 min ·
Les dones sahrauís s’enfronten cada dia a la set de l’hamada, a la maledicció del desert. On només els auguraven mort, han construït el seu refugi. Des de fa més de quaranta anys s’encarreguen que cada gota d’aigua es reparteixi d’acord amb les necessitats de cada família… i esperen. Hi ha una set encara més terrible que l’escassetat d’aigua que asseca les goles i per a la qual no troben remei.

Viva Suecia - Casi todo 

Hector Prats · 4 min ·
Alguns objectes es perden per no tornar a ser trobats mai més

Camino de Santiago 

Mario Monzó · 12 min ·
En un dia tranquil d’estiu el Santiago desapareix del poble. En assabentar-se’n la seva dona, l’Eva Maria, es dedicarà a buscar-lo.

Dissabte 25 de maig a les 12h

Teatre Comunal d'Andorra la Vella

Activitat gratuïta

Territorio de delirio - Emilia y Pablo 

Colectivo Delirio · 5 min ·
Quin és el nostre territori? Serà el que habitem, el que somiem o el que estimàvem? És la intranquil·litat la qui sosté l’estàtic vol d’una parella tancada. Són cossos desbordats pels paisatges de la Terra que es pregunten si pertanyen a algun lloc.

Psicolapse 

Arnau Gòdia · 7 min ·
L’Anna és una psiquiatra novella que rep un pacient en estat d’apatia, causat per la seva feina. La teràpia serà tan esgotadora que acabarà amb el pacient recuperat, però l’Anna caurà en la seva mateixa apatia.

Tu último día en la Tierra 

Marc Martínez Jordán · 12 min ·
Un home disfressat de guineu decideix traspassar les barreres espaciotemporals amb l’únic objectiu de passar una estona amb la seva dona. Aquest acte purament recreatiu, però, amaga en realitat un pla molt més complex i ambiciós.

The Hive 

 Sheila Avellaneda · 3 min ·
Hi ha més de 20.000 espècies d’abelles al món.

Saturn is not that far away 

Roger Guàrdia · 4 min ·
Una colla de nens i nenes celebra el seu propi univers i la seva nova amistat amb el Gat, un gat borni. Vine a veure la benvinguda al nou membre del grup en aquesta inspiradora pel·lícula de Roger Guàrdia, comissionada per Stella McCartney Kids i realitzada en 35 mm, super-8 i fotografies.