Llargmetratges

Llargmetratges/migmetratges (òpera prima) a concurs

El increíble finde menguante de Jon Mikel Caballero

+ Q&A 

Ficció // 93 minuts // Castellà

En col·laboració amb el Cineclub de les Valls

Dimecres 22 de maig a les 21.30 h

Teatre Comunal d’Andorra la Vella
Entrada: 3 € (a la venda a la taquilla 30 minuts abans de la projecció)

L’Alba viu la seva vida tranquil·lament. És jove i amb 30 anys té tota la vida per davant, o això es pensa. Els seus amics i, sobretot, el seu xicot, en Pablo, ho veuen molt diferent: l’Alba està atrapada en una adolescència tardana. Viu a casa dels pares i no té objectius ni plans de futur més enllà de gaudir d’un bon cap de setmana de gresca.

La història arrenca quan tots ells es troben en una casa del Pirineu navarrès. La trobada, que semblava una simple festa més, de seguida es convertirà en una maledicció inacabable: els fets es repetiran una i altra vegada per a l’Alba, tancada en un repetitiu bucle temporal.

En cada ocasió, però, la repetició durarà una hora menys que l’anterior, minvant a poc a poc. Allò que, d’entrada, semblava obrir-li un extens ventall de possibilitats, finalment es convertirà en un estret passadís a través del qual haurà de descobrir com tirar endavant.

Mikele d’Ekhiñe Etxeberria

+ Q&A 

Documental // 45 minuts // Castellà

Dijous 23 de maig a les 21.30 h
Teatre Comunal d’Andorra la Vella
Entrada: 3 € (a la venda a la taquilla 30 minuts abans de la projecció)

Amb 16 anys acabats de fer, la Mikele és tota una adolescent. Com la resta de joves, es troba en el moment d’aprofitar al màxim la seva vida i començar a pensar en els seus plans de futur. No obstant això, la Mikele, a diferència de les seves amigues, es troba en una situació que podria fer que la societat l’etiquetés i la prejutgés. Fins ara, tot li ha anat molt bé, però què passarà quan hagi de marxar del poble i s’hagi de desenvolupar en aquesta societat?

 

La veda de Paco Chanivet

 + Q&A 

Videoart // 36 minuts // Castellà

Dijous 23 de maig a partir de les 21.30 h
Teatre Comunal d’Andorra la Vella

Aquesta història, que tracta sobre els vincles familiars, s’emmarca a mig camí entre el cinema d’assaig i el vídeo souvenir. Utilitzant les imatges enregistrades en un creuer que van fer els seus pares, l’autor invoca una societat distòpica on els problemes de la convivència col·lectiva són resolts per un algoritme i on la prohibició de l’avortament és compensada amb una llei que permet als progenitors jutjar els seus fills si a l’edat de 30 anys no han complert les expectatives posades en ells. A La veda la veu en off de l’autor descriu les seves figures paternals, despullant-les amb brutal honestedat sota la mirada d’un buit existencial en forma de virus i amb l’únic testimoni d’una càmera de vídeo que és tractada com si fos un ésser acabat d’arribar al món.

Young & Beautiful de Marina Lameiro

 + Q&A 


Documental // 71 minuts // Castellà

Divendres 24 de maig a les 19 h
Teatre Comunal d’Andorra la Vella
Entrada: 3 € (a la venda a la taquilla 30 minuts abans de la projecció)

El Poti, la Nais, la Ione i el Das són joves espanyols que han decidit viure segons els seus principis. En apropar-se als trenta, però, els inunda un profund desassossec: són lluny encara de ser els adults independents, segurs i apassionats que sempre havien somiat. Mentre la societat els empeny a abandonar les seves “egoistes” aspiracions, cada un ha de revisar la seva identitat a través del diàleg. Així comença un íntim intercanvi entre ells i la Marina, la seva amiga i directora d’aquesta pel·lícula. Amb la proximitat de la seva càmera, els acompanya en els moments més lúcids i fràgils de la seva quotidianitat: ballant, passejant per paisatges estimats, arrencant a plorar i a riure mentre busquen, amb complicitat, alternatives per mantenir-se íntegres.

Young & Beautiful és el retrat polièdric d’una generació acusada de no voler créixer; una generació obligada a acceptar un món trencat i un país en crisi, on s’anuncia que l’única manera de sobreviure és abandonant els somnis.

Llargmetratges fora de concurs

Sessió escolar

Comandante Arian

d’Alba Sotorra + Q&A 


Projecció reservada a escoles

Documental // 77 minuts // VO amb subtítols en català
Teatre Comunal d’Andorra la Vella

Dijous 23 de maig a les 15 h

En col·laboració amb el Ministeri d’Educació

La comandant Arian, de 30 anys, lidera un batalló de dones en la lluita contra Estat Islàmic. Per a ella, l’enfrontament armat és l’únic camí per emancipar-se d’una societat profundament patriarcal. Quan l’Arian rep l’impacte de cinc bales, s’ha d’enfrontar a unes ferides de guerra tant visibles com invisibles i busca noves maneres de lluitar per la llibertat de les dones.